Thursday, March 11, 2010

RAID

Vagyis, mire van szükségünk, hogy elkezdhessünk egy komolyabb raid-et.

Tank: ez akkor szükséges, ha gyenge a csapat, illetve erős csapásokat tud mérni a boss. A tank feladata, hogy megkapja az agro-t, elterelje a boss figyelmét, így csak vele foglalkozik, csak őt támadja s közben a többiek messziről lőhetik a boss-t, anélkül, hogy őket is megütné. Ezt a feladatot egy Fighter vagy egyébb jó armorral, magas block-al rendelkező karakter is eltudja látni, az egyik legjobb tank karakter: Coimbran Trooper.

DPS: elengedhetetlen, minden raid-en szükség van rájuk, nekik köszönhetően lesz sikeres egy raid, hisz ez határozza meg, hogy milyen gyorsan tudják leölni a boss-t, illetve azt, hogy hány emberre lesz szükség. Erre a legjobb karakterek a boss típusától függően a Musketeer, Elementor és egyéb karakterek, amik képesek gyorsan támadni vagy magas támadást produkálni viszonylag gyorsan a skillekkel és lehetőleg távolról, bár az MA (Material Arts - keleti harcművészetek) karakterek is jó dps-ek, de velük mindenképp be kell állni a boss alá.

Buff/Resser: Ezeket külön is lehetne venni, de a két célra együtt a Scout a legmegfelelőbb, mert tudja a buffokat és resselni is képes a skilljei segítségével. Buff-hoz azonban lehet más karaktereket is használni, hiszen az Elementor, a Wizzard és pár egyedi karakternek is vannak buffjai. Resselésre azonban két egyedi karakter is jó, ami közben dps-ként is szolgálhat ilyen Romina és a Rescue Knight, de természetesen más egyedi karakterek is képesek resslni, mint Emilia/Emilia the Sage, akik közben wizzard buffokkal is tudnak segíteni, illetve Vincent Rio, aki ugyan csak Veterán szinttől, de akkortól már segítő buffokkal és ressel is tud segíteni.

No comments:

Post a Comment